Conventionele lenzenDe tijd dat aangenomen werd dat zachte lenzen net zo lang mee konden als vormstabiele lenzen, ligt al weer ver achter ons. Ondanks het schoonmaken van de lenzen, zullen zachte lenzen toch 'dichtslibben' en minder zuurstof doorlaten. Minder helder zicht en irritatie aan ogen of oogleden kan het plezier in het dragen van lenzen behoorlijk hinderen.

Toch zijn er nog altijd lensmaterialen die geschikt zijn voor het gebruik van bijvoorbeeld een jaar. Dit zijn de zogenaamde conventionele lenzen. Veelal zijn dit bijzondere lenzen of worden deze lenzen gebruikt door mensen die niet dagelijks hun lenzen dragen.

Wanneer er wel sprake is van dagelijks gebruik van zachte contactlenzen, adviseren wij conventionele lenzen niet langer dan 6 maanden te gebruiken. Gebleken is dat het vervuilen van de lenzen als een sneeuwbal-effect steeds sneller gaat. Optilens is in het verleden als één van de eerste contactlenspraktijken gestart met het Optilens Vervangings Systeem. Iedere 6 maanden een nieuwe set lenzen bevordert het plezier in het dragen en dat voor een aantrekkelijke prijs.

Conventionele zachte lenzen zijn er in alle soorten: enkelvoudige lenzen met 1 sterkte als ook torische lenzen voor het corrigeren van cilinderafwijkingen, of multifocale varianten waarin ook de leesbril verwerkt kan worden.