Mutifocale lenzen

Op ongeveer 45-jarige leeftijd wordt het dichtbij kijken steeds moeilijker. De spier in het oog die zorgt voor het inzoomen van veraf naar dichtbij begint min of meer te haperen. Wat veelal begint met het langzamer overschakelen van veraf naar dichtbij en terug, gaat over in het steeds vaker nodig hebben van goed licht om uiteindelijk te resulteren in te korte armen. Leesbril nodig? Daar heb je toch geen contactlenzen voor gekozen! 
Optilens heeft prima alternatief voor uw leesbril. Door de jarenlange ervaring in het toepassen van multifocale contactlenzen is de kans zeer groot dat u geen leesbril nodig heeft. Door een onzichtbare overgang van sterkte in het centrum van de contactlens naar de sterkte in de rand, is het mogelijk om alle afstanden goed te kunnen zien; veraf, dichtbij maar vooral ook uw computer. Uw hersenen krijgen de verschillende beelden voor veraf, lezen en tussenafstand gezamenlijk aangeboden en hebben het voor het kiezen. Doordat de contactlenzen rondom symetrisch zijn is er geen boven of onderzijde van de contactlens en is de lens comfortabel dun. De multifocale lenzen zijn zowel in vormstabiele- als zachte uitvoering verkrijgbaar. Bifocale contactlenzen

Bij bifocale contactlenzen is een scheiding in de lens aanwezig die de lens verdeelt in een vertedeel aan de bovenzijde en een leesdeel aan de onderzijde. Doordat u óf door het vertedeel kijkt óf door het leesdeel, zijn de visuele prestaties zuiverder en kunnen ook sterke leescorrecties goed worden gecombineerd met de vertesterkte. De bifocale lenzen worden vooral toegepast bij vormstabiele lenzen. Monovision een zeer oud en eenvoudig principe om ook uw leesbril te vermijden. Bij monovision wordt 1 oog volledig gecorrigeerd voor veraf terwijl het andere oog wordt gecorrigeerd voor het lezen. Door gebruik te maken van uw dominante (voorkeurs) oog voor veraf en het niet dominante oog voor lezen werkt dit systeem eigenlijk bij iedereen. Helaas zal niet iedereen dezelfde mate van leescorrectie kunnen accepteren in combinatie met de vertesterkte, zodat hierdoor over het algemeen begrenzingen aan de mogelijkheden kleven. Het monovision-principe is toepasbaar in zowel vormstabiele- als zachte contactlenzen.