Harde lenzenVroeger was er eigenlijk maar één soort lens: de harde contactlens. De laatste jaren is er een enorme ontwikkeling geweest in materialen en fabricagemethoden. Er zijn contactlenzen voor bijna iedereen. Dit overzicht geeft u een globale indruk van de mogelijkheden. Harde contactlenzen (dit zijn vormstabiele, zuurstofdoorlatende contactlenzen) In tegenstelling tot de echt harde lenzen van vroeger, laten deze lenzen zuurstof door. Hierdoor went u gemakkelijker aan de lens en kunt u bovendien veel comfortabeler langer lenzen dragen. Er zijn veel soorten harde lenzen. Zo zijn er verschillende materialen die onderverdeeld kunnen worden in drie groepen: laag, middelmatig en hoog zuurstofdoorlatend. Verder heeft elk materiaal bepaalde eigenschappen met betrekking tot de bevochtiging, krasgevoeligheid en levensduur. Sommige materialen bevatten een hoge UV-filterwaarde. Er zijn veel verschillende ontwerpen voor de harde lenzen. Dit is nodig omdat de vorm van het oog nogal verschilt van persoon tot persoon. Door het ruime assortiment vormstabiele lenzen en de geavanceerde meetapparatuur die wij gebruiken, kunnen de lenzen heel nauwkeurig en individueel worden aangemeten. Hierdoor is de gewenning minimaal, gemiddeld 1 à 2 weken, en het draagcomfort optimaal. Nagenoeg alle oogcorrecties zijn mogelijk. De levensduur van de vormstabiele contactlens is verschillend. In verband met draagcomfort en veiligheid raden wij u aan om de lenzen jaarlijks te vervangen.

Nuttige tips om veel plezier te hebben van uw harde contactlenzen:
  • Laat uw harde contactlenzen minimaal één keer per jaar door onze optometristen/contactlensspecialisten controleren.
  • Optilens besteedt veel aandacht aan het selecteren van de juiste vloeistoffen voor uw contactlenzen. Er worden nog steeds nieuwe verzorgingsproducten ontwikkeld. Informeer gerust of er wellicht weer nieuwere en verbeterde vloeistoffen voor uw lenzen bijgekomen zijn.
  • Om harde contactlenzen met plezier te blijven dragen is het van belang deze regelmatig te vervangen. Ook is het belangrijk om te weten dat uw vormstabiele contactlenzen gemiddeld één keer in de twee jaar opnieuw aangemeten moeten worden. Hiermee waarborgt u een goede traandoorstroming en een gezonde hoornvlies.