Lenzenvloeistof

Goed onderhoud is het halve werk. Naast het uitgebreid voorlichten over, het vakkundig aanpassen van en de controle op de contactlenzen, speelt het contactlensonderhoud een cruciale rol in het geheel van plezierig lenzen dragen. Goed onderhoud zorgt voor minder vervuiling, optimale desinfectie, de beste bevochtiging en zodoende voor het scherpste zicht terwijl u verzekerd bent van veilig lenzen dragen. Uiteraard adviseren de medewerkers van Optilens u graag over goed onderhoud. Optilens is ten slotte dé specialist die weet welke lensvloeistof het beste is voor úw ogen en úw lenzen. Omdat Optilens als grote inkoper rechtstreeks bij de fabrikanten besteld is Optilens tevens scherp geprijst.

Optilens adviseert iedereen om (veelal) 's avonds na het uitdoen van de lenzen de contactlenzen te reinigen. Eiwit en vetaanslag die zich geduredende het dragen hebben opgehoopt op het lensoppervlak, worden al zo snel mogelijk verwijderd. 
Na het reinigen dient u de schone lenshouder te vullen met verse vloeistof die een optimale desinfectie van de lenzen kan waarborgen. Tevens wordt het lensoppervlak optimaal bevochtigt zodat de lenzen de volgende dag prettig aanvoelen. Wanneer de lenzen 's avonds zijn gereinigd is het niet nodig om de lenzen voor het inzetten nogmaals te reinigen. Zo voorkom je dat er mogelijk irriterende stoffen in contact komen met het oog.

Optilens besteedt veel aandacht aan het selecteren van de juiste vloeistoffen voor uw contactlenzen. Er worden nog steeds nieuwe verzorgingsproducten ontwikkeld. Informeer gerust of er wellicht weer nieuwere en verbeterde vloeistoffen voor uw lenzen bijgekomen zijn.