Met lenzen kun je beter zien. Maar welke lenzen zijn geschikt voor u? Door het enorme aantal contactlensleveranciers met ieder een groot aanbod lenzen, zijn er oneindig veel opties. Optilens helpt u graag in uw keuze. Als onafhankelijke lens praktijk bepalen wij zelf welke lenzen aangemeten worden. Hieronder ziet u verschillende draagtijden en soorten die Optilens aanbiedt.

Twee of meerjarig lenzen

Vroeger was er eigenlijk maar één soort lens: de harde contactlens en die ging wel tientallen jaren mee. De laatste jaren is er een enorme ontwikkeling geweest in materialen en fabricagemethoden. In tegenstelling tot de echt harde lenzen van vroeger, laten deze lenzen zuurstof door. Inmiddels weten we door gedegen onderzoek dat het verstandig is om steeds met meer regelmaat  de vormstabiele lenzen te vervangen. Zo zijn er verschillende materialen die onderverdeeld kunnen worden in drie groepen: laag, middelmatig en hoog zuurstofdoorlatend. Verder heeft elk materiaal bepaalde eigenschappen met betrekking tot de bevochtiging, krasgevoeligheid en levensduur. De levensduur van de vormstabiele contactlens is verschillend, de contactlensspecialisten van Optilens kan u daar heel gedetailleerd over informeren. Twee of meerjarig lenzen zijn vormstabiele contactlenzen.

Jaarlenzen

Deze lenzen laten uitzonderlijk veel zuurstof door, waardoor er een optimaal situatie voor een gezond oog ontstaan. Hierdoor went u gemakkelijker aan de lens en kunt u bovendien veel comfortabeler langer lenzen dragen. Doordat de materiaal bijzonder veel zuurstof door kan laten, is deze lens meer krasgevoelig en dient jaarlijks vervangen te worden. Tegenwoordig gaat de voorkeur uit naar een steeds kortere vervangingsysteem. Jaarlenzen zijn in de regel vormstabiele lenzen.

Maandlenzen

Het gemak van iedere maand een schone frisse lens combineert een hoge mate van comfort met helder zicht en de veiligheid voor uw ogen. Door de veelheid aan verschillende soorten maandlenzen van alle leveranciers is voor ieder oog een passende oplossing te vinden. Enkelvoudige -, torische - en ook multifocale lenzen zijn allen in een maandvariant verkrijgbaar. Door de verschillende materialen zijn er ook diverse variaties in zuurstofdoorlatendheid mogelijk, van laag tot hoog tot super zuurstofdoorlatend waarbij de lenzen zelfs tot een maand dag én nacht gedragen kunnen worden. Ideaal voor mensen met een actieve levensstijl of bij beroepen waar het acuut beschikken over goed zicht ook 's nachts soms een vereiste is.

Twee wekelijkse lenzen

Soms is uitdroging, al dan niet in combinatie met een snelle vervuiling van de lenzen, een dusdanig probleem, dat u een maandlens niet comfortabel genoeg vindt. Gelukkig heeft Optilens de beschikking over een aantal soorten (twee)week(s)lenzen waarbij de vervangingsfrequentie nog hoger ligt. Voor de meeste lenzen geldt dat de lenzen óf 1 week dag en nacht gedragen kunnen worden of gekozen kan worden voor een vervanging van iedere 2 weken als de lenzen 's nachts uit gedaan worden. Hierbij kunt u (bij gebleken geschiktheid van het oog) zelf kiezen hoe u de lenzen draagt. Op vakantie lekker makkelijk een week inhouden en in uw normale dagelijkse ritme 's avonds gewoon in het houdertje met schone vloeistof. 

Wenst u ook de mogelijkheid te hebben om te kunnen slapen met uw lenzen? Optilens controleert uw ogen na 1 nacht slapen en na een aantal nachten opnieuw, om de veiligheid van uw ogen te garanderen.

Daglenzen

Voor de echte liefhebbers van comfort en gemak zijn er daglenzen. Iedere dag een schone en frisse lens. Ooit ontwikkeld om brildragers de mogelijkheid te bieden om naast hun bril, bijvoorbeeld voor het sporten, het gemak van contactlenzen te bieden. Momenteel is de daglens voor veel mensen steeds vaker een dagelijks terugkerende gewoonte. Onderdeel van het ochtendritueel; haren wassen, tanden poetsen en nieuwe frisse lenzen in. En 's avonds geen gedoe met vloeistof; nee, gewoon de lenzen weggooien. Makkelijker kan niet. Torische afwijking te corrigeren? Graag uw leesbril in de lens gecorrigeerd? Het kan allemaal met daglenzen! Verkrijgbaar in 30-packs en/of 90-packs.

Nachtlenzen dragen

Sommige mensen kunnen niet goed overweg met hun lenzen. ’s Ochtends valt het nog mee, maar verder op de dag begint de irritatie, zoals rode en droge ogen van uw lenzen. U gaat wrijven en wil van uw droge ogen af, zodat u weer een heldere visualisatie krijgt. Gaat u nacht lenzen dragen, dan heeft u hier geen last van. Deze lenzen hoeft u alleen in tijdens het slapen, waardoor uw ogen overdag stabiel zijn en u genoeg kunt zien.

Interesse in lenzen?

Wacht dan niet en neem vandaag nog contact op met contactlensspecialist Optilens. Wij staan graag voor u klaar met de juiste voorlichting, het aanmeten van de beste lens soorten en periodieke nacontroles. Het gaat ten slotte wel om uw ogen.